Fuksiviikko

Onneksi olkoon, tuleva finanssilainen!

Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan tiedon fuksiviikosta ja sen aikataulun heti, kun tapahtumat on julkaistu. Pidähän siis sivu seurannassa!

Pienryhmäohjaus

Kaikki uudet opiskelijat sijoitetaan pienryhmään, jota vetää kaksi pienryhmäohjaajaa. Pienryhmäohjaus alkaa heti opintojen alussa ja kestää intensiivisemmin ensimmäisten viikkojen ajan. Tänä aikana pienryhmäohjaajat eli PROt perehdyttävät ryhmäläisensä yliopiston käytänteisiin ja ovat tukena niin opiskelussa kuin sen ulkopuolellakin. Sinulle nimetty PRO soittelee viimeistään elokuun aikana, ja antaa kaiken tarvittavan infon fuksiviikon aloittamiseen.

Finanssin arvoissa korostuukin yhteisöllisyys – Finanssi luo tietoisesti yhteishenkeä jäsenistössään ja jokaisella on yhdenvertainen mahdollisuus olla finanssilainen, itselleen sopivimmalla tavalla. Ainejärjestöllemme on tärkeää, että jokainen uusi opiskelija tuntee tervetulleeksi toimintaan mukaan. PROilla on tässä erityisen tärkeä rooli, ja heiltä voitkin turvallisesti kysyä neuvoa ja apua opintojen alussa askarruttavissa kysymyksissä.

Syksyn pienryhmäohjaajat valitaan aina vuoden alussa, ja hausta tiedotetaan niin tiedekunnan kuin Finanssinkin kanavissa. Lisätietoa pienryhmähjauksesta löydät täältä.

Fuksiviikolla tapahtuu

Fuksiviikolla sinut perehdytetään yliopisto-opiskeluun ja Oulun opiskelijaelämään. Fuksiviikko koostuu tiedekunnan järjestämästä orientaatiosta sekä Finanssin järjestämistä vapaa-ajan tapahtumista. Pienryhmäohjaajat kulkevat tukenasi koko viikon ajan.

Perinteisiä fuksiviikon tapahtumia ovat mm. Harkkasitsit ja fuksisitsit, joissa sinut perehdytetään sitsaamisen saloihin, sekä fuksiviikot päättävä fuksisuunnistus, jossa pienryhmät kisaavat toisiaan vastaan. Viikolla järjestetään myös alkoholitonta ohjelmaa sekä opintoihisi kuuluvia pakollisia orientaatiotilaisuuksia.

Fuksiviikko 2022

Fuksiviikon tapahtumien tarkemmat tiedot löydät kootusti Facebook-eventistä.

Fuksiviikon aikataulua & Infoa:
La 27.8. Fuksipäivä Koskelan Walolla
Aloitus klo 15.00 @ Koskelanpuisto
Kokoontuminen Koskelanpuistossa, johon saapuessaan fuksi tunnistaa pienryhmäohjaajat violeteista haalareista ja iloisista ilmeistä. Kun kaikki ovat löytäneet perille, matka jatkuu kohti Koskelan Waloa, jossa illan ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa ja rentoa tutustumista uusiin opiskelijatovereihin. Tapahtuma on OPM+ORM (Oma Pullo ja Ruoka Mukaan), joten muista varautua omilla eväilläsi!
Walolta jatkoille jatketaan jokaisen Finanssilaisen kakkoskotiin Kaarlenholviin, jonne matka taittuu kätevästi bussilla, pyörällä, potkulaudalla tai kimppataksilla!
Ma 29.8. Kaupunkikierros
Kokoontuminen klo 17:00 @ Toripolliisi
Pienryhmäohjaajat ja hallituksen jäsenet johdattavat fuksit Oulun keskustan keskeisimpiin kohteisiin Kelasta Alkoon. Tapahtuma on OPM, mutta matkan aikana saattaa ilmetä mahdollisuus ostaa virvokkeita Oulun keskustan kohteista.
Tapahtuman jatkot järjestetään Heidi’s Bier Barissa klo 22:00 alkaen!
Ti 30.8. OBSE ry:n bileet @ Kaarle
Oulu Business School Explorersin baaribileisiin ovat tervetulleita myös kaikki fuksit!
Ke 31.8. Finanssipäivä
Aloitus oman pienryhmän aikataulun mukaan @ Yliopisto
Uudet opiskelijat pääsevät sovittamaan haalareita, tutustumaan NESU-Finanssiin, Biletiimiin sekä Finanssiin ainejärjestönä ja kuulemaan Suomen Ekonomeista Kylli-Tädin hellässä huomassa. Tarkemman aikataulun saat omalta pienryhmänohjaajalta.
Ke 31.8. NESU-Finanssin Harkkasitsit
Uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan sitsaamiseen NESU-Finanssin johdolla. Sitseihin kuuluu seurustelua, juomalaulujen laulamista ja muuta hauskaa ohjelmaa. Sitsilipun hinta, tapahtumapaikka ja aikataulu ilmoitetaan mahdollisimman pian.
To 1.9. Poikkitieteelliset haalaribileet @ Ilona
Mikäli kunto vielä riittää… Kuukausittain järjestettävät poikkarit ovat avoimet kaikille Oulun Yliopiston opiskelijoille.
La 3.9. Finanssin Fuksisitsit
@ Raatin nuorisotalo
Harkkasitsien opit laitetaan saman tien testiin, kun ensimmäisen fuksiviikon huipentavat Finanssin legendaariset Fuksisitsit. Sitsilipun hinta, tapahtumapaikka ja aikataulu ilmoitetaan mahdollisimman pian.
Ma 5.9. Fuksiolympialaiset
Aloitus klo 17 @ Hollihaan puisto
Pukukoodi: Sporttinen
Fuksit pääsevät ottamaan mittaa toisista pienryhmistä Fuksiolympialaisten parissa. Tapahtuma sisältää erinäisiä kilpailuja, jotka mittaavat fuksien koordinaatiokykyä, nopeutta, älykkyyttä ja ennen kaikkea ryhmähenkeä. Rastinpitäjät ovat erilaisia Oulun Yliopiston järjestöjä, joista pääsee kuulemaan lisää illan aikana!
Tapahtuma on alkoholiton.
Ke 7.9. Fuksisuunnistus
Aloitus 16.30 @ Oulun keskusta
Pukukoodi: Pienryhmän teeman mukaisesti
Fuksit pääsevät kisaamaan pienryhmittäin fuksiviikot huipentavassa suunnistustapahtumassa.
Suunnistuksessa mitataan tyylitajua, heittäytymiskykyä, kuinka hyvin pienryhmä on sulautunut yhteen sekä montaa muuta oikean finanssilaisen ominaisuutta. Tapahtuma on OPM. Jatkoille jatketaan tietenkin Kaarleen klo 22 eteenpäin!
To 8.9 – pe 9.9. Hurmos
Vaikka Finanssin viralliset fuksiviikot ovat ohi, jatkuu lukuvuoden alun juhlistus OYY:n ja OSAKOn toimesta.
Lisäksi:
Ti 13.9. Finanssi x Humanistit
@ Alppila Bowling
Finanssin fuksiviikkojen jälkeen on aika tutustua muiden järjestöjen fukseihin. Finanssilaiset ja Humanistit pääsevät ottamaan mittaa toisistaan keilailun parissa! Tapahtuma on avoin kaikille Finanssilaisille, mutta fuksit on erityishuomioitu omalla lippukiintiöllä.
Ke 21.9. Finanssi x Lääkis
@ Walhalla
Finanssi x Lääkis tapahtuma on fukseille suunnattu rastitapahtuma, jossa vastakkain asettuvat kylterit sekä lääkärit. Tapahtuma sisältää kiintiöt molempien järjestöjen fukseille. Pitkälle yöhön jatkuvat jatkot ovat avoinna myös vanhemmille opiskelijoille!
TÄRKEÄÄ:
Pidä silmällä Fuksiviikon Facebook-tapahtumaa ja klikkaa kiinnostunut/osallistun, niin saat ilmoitukset tärkeistä tiedoista, joita julkaistaan tapahtumaan. Tapahtumia järjestetään suurilta osin ulkotiloissa, joten huomioithan sääolosuhteet pukeutuessasi. OPM tarkoittaa kirjaimellisesti omaa pulloa, eli mikäli et halua juoda alkoholia, on se erittäin ok.
Kaikki Finanssi ry:n tapahtumat ovat vapaita häirinnästä. Joka tapahtumassa toimivat myös häirintäyhdyshenkilöt, joihin voi olla yhteydessä kaikenlaiseen häirintään liittyen. Koko fuksiviikkojen ajan häirintäyhdyshenkilöinä toimii koko Finanssi ry:n hallitus. Luodaan yhdessä jokaiselle turvalliset ja ilolla muisteltavat viikot, ja pidetään kivaa!